top of page

groene kennisdelers

die hun passie voor groen graag delen met jou!

Groene Toren opening sept'22-44.jpg

petra ekhardt

natuurlijk heel leuk

“Door mijn kennis en ervaring met anderen te delen, wil ik iedereen stimuleren om de eigen tuin te ontdekken als verlengstuk van je huis én als onderdeel van je woongenot. Of je tuin nu strak is vormgegeven, makkelijk is in onderhoud, veel eetbare planten bevat of natuurlijk oogt. Het is jouw stukje aarde die je zelf kan vormgeven. Precies hoe jij mooi vindt. De tuin wordt onderdeel van een groter geheel door óok ruimte te geven aan allerlei dieren. Denk aan: vogels, egels, bijen, vlinders, lieveheersbeestjes. Maar vergeet ook slakken en luizen niet, dat is weer voer voor andere dieren.”

  • Instagram

evelien roos

roosenbottel tuinontwerp

"Ik deel graag mijn kennis over beplanting. Daarmee hoop ik mensen te kunnen inspireren om groen als bron van geluk en plezier te zien. In het bijzonder vind ik het fijn om mensen te inspireren meer inheemse planten te laten gebruiken. Inheemse planten zijn goed voor vogels en insecten die het moeilijk hebben in ons land. Als Ambassadeur van Heuvelrugtuinen kan ik mensen helpen een echte Heuvelrugtuin te maken. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te laten plukken uit hun tuin. Zo heb je fruit en kruiden om van te snoepen en bloemen om in een vaas van te genieten.”

  • Instagram
Evelien-Roos.JPG
Dienstenfoto.jpg

monique könings

natuuropleiding

"Ik hoop een natuur-vlammetje bij deelnemers aan te wakkeren. Of ik dat nu doe vanuit mijn eigen bedrijf Natuuropleiding, mijn werk bij Parc Broekhuizen of door toffe workshops te geven bij de groenetoren! Dát natuur-vlammetje is altijd mijn drive. Zodra het vlammetje bij je gaat branden, hoop ik dat het vanzelf steeds meer en meer zal branden"

  • Instagram

ramon gadellaa

vitamine groen

“Ik wil graag laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld is om je regenpijp af te koppelen op een beplante wadi. En dat dit geen overstroming in je tuin hoeft te geven. Je leert je tuinbodem analyseren en in te schatten hoe groot de wadi moet worden t.o.v. je dakoppervlak. En het leukste? Je leert hoe je die wadi tot leven brengt met prachtige inheemse bloeiende planten. Daarmee wordt jouw wadi echt een magneet voor biodiversiteit!”

  • Instagram
portret Ramon Vitamine Groen.jpg
Telers_van_de_Put-81-2_edited.jpg

maud kosterman

telers van de put

“Ik wil laten zien dat regeneratief moestuinieren voor iedereen haalbaar is. Als je maar een plan hebt én goed voor de bodem zorgt. Of je nou een grote of kleine tuin hebt, een moestuin kan overal. Met een regeneratieve moestuin voed je niet alleen jezelf, maar ook het bodemleven en alle dieren in jouw omgeving.  Ik inspireer je graag om met de natuur mee te bewegen en vertel graag ons verhaal van de toekomstboer. We hebben afgelopen jaren veel ervaring opgedaan, dat deel ik graag met anderen”

  • Instagram
bottom of page